perjantai 16. syyskuuta 2016

kuulumiset ja suunnitelmat

Viime postauksesta on taas kulunu aikaa vaikka kuinka ja paljon, mutta täälä mä olen taas ! Ja toisinkun viimepostauksesta saattais ehkä päätellä, niin mun alkusyksy on ollut todella heppatäytteinen ja on ollu tallilla enemmän kun monena viimevuotena. Suurimpana syynä siihen on ollut Pumpuli. Sen toinen vakioratsastaja lopetti, koska löysi itselleen ylläpitohevosen eikä siksi käy enään tunneilla P:n kanssa. Sääli sinänsä, sillä tää uus tilanne tietää Pumpulille kahta uutta vapaapäivää sen viikko-ohjelmassa.  
Oon nyt käyny siis sitten heppaa liikuttamassa ja muutenkin touhuilemassa, sen verran mitä koulu on antanu periks. Hyppäämässä oon käyny normaaliin tapaan torstaisin, ja tottakai tunneille menen aina kun on mahollista. Kuitenkin niinkun viime postauksessa avauduinkin, tällähetkellä mulla ei ole rahaa ratsastaa todellakaan ratsastaa niin paljon kun haluaisin. Tän takia meno on ollut maastoilua ja muuta omaa itsenäistä menoa, mutta se on myös todella hyödyllistä.

Pumpuli on alkanut jo rentoutumaan ja nauttimaan yksin maastoilusta
-pienen alkujännityksen jälkeen :)

Se, miten me ollaan sitten päästy treenaileen on vaihdellu aika paljon. Kesällä meni hyvin ja itseluottamusta löyty sekä hevoselta -että rimakauhuselta ratsastajalta jopa sen verran, että hypättiin meidän uus enkka 115cm. Vaikka itse en korkeushyppytehtäviä pidä juuri minään, niin kummasti se toi taas itseluottamusta hyppäämiseen. Viimeisin "kunnollinen" hyppykerta ennen kesää kun loppui kisoissa tippumiseen. Sinänsä mulla on hyvä tilanne, sillä Pumpuli itse ei jännitä hyppäämistä tai esteitä juuri koskaan yhtään mitenkään. Se on sille se niin sanottu "helppoo ja kivaa" -juttu, missä se on aina parhaimmillaan. Silti välillä suoraan sanottuna paskat housussa selässä kiikkuva ratsastaja tottakai tekee välillä hommasta hevoselle hankalampaa :D Alkusyksystä oli sitten taas pieni alamäki, laukka oli tosi vaikeeta ja P oli kokoajan tosi levoton ja virtaisa. Nyt muutamat kerrat on taas mennyt tosi hyvin, ja varsinkin oikee laukka on ollut tosi hyvä! 

Viime hyppykerralla meillä olikin ns "kisaharjoitukset", eli tehtiin itsenäinen verkka kentällä josta sitten yksitellen hyppäämään rata maneesiin. Hyvä harjoitus meille tulevia kisoja ajatellen! Tosiaan, jos kisailu on tänä vuonna jäänyt vähän vähemmälle, niin nyt tulee aikamoinen korjaus siihen asiaan ja vielä aika nopeassa aikataulussa. Nimittäin nyt 4viikon sisällä, meillä on kisat joka viikonloppuna. Tottakai täytyy vielä vähän miettiä, mutta koska kahdet viimeiset kisat on meillä "kotona", voi niihin lähteä melko rennolla mielellä ja ilman kummempia suunnitelmia.

Tänä sunnuntaina lähdetään kuitenkin hyppäämään Alaspään ratsastuskeskukseen sekä tuntsaricup-osakilpailu, että joukkuekilpailu! Siellä mennään meille tutu 60 ja 80, joilla hoituu siis myös joukkueosuus. Pieni jännitys on aina kun lähetään kuitenkin meille isoa 80cm hyppäämään johonkin ulkopuolisiin kisoihin, mutta onneksi alle saadaan taas ottaa "hyvänmielen" pikkuluokka.

Ensi viikon lauantaina 24. päivä lähdetään sitten näillänäkymin viiden ratsukon voimalla seuramestaruuksiin, jossa meijän luokka on junnumestaruus eli 80cm. kisat on Stable Parkissa Rengossa. Tätä ajatellen onkin hyvä mennä nyt hyppäämään ja harjoittelemaan.

1.lokakuuta eli jälleen taas viikon kuluttua edellisistä kilvanajoista, on meillä kotona tuntsaricupin viimeinen osakilpailu, joka käydään myös esteillä. Siellä siis taas 60 ja 80cm!

Viimeisenä ja tälläkertaa (ainakin allekirjoittaneen mielestä) myös vähäisimpänä, on taas viikon kuluttua meillä kotikisat ja kyseessä on seuran koulumestaruudet. Näitä en ole vielä kummemmin ehtinyt miettiä, mutta kovasti on houkuteltu ja uhiteltu, että sinnekkin pitäisi Pumpulin kanssa mennä pyörimään :D Itse olen sitä mieltä, että minimestaruus eli Cmerkki (jos oikein muistan) olisi tuolloin meidän tasolle se sopivin, mutta kovasti mua yritetään saada junnumestaaruusluokkaan, eli K.N. Specialiin.. Noh, tää on semmonen juttu mihin on vielä aikaa, eikä edes suurempia tavotteita. Täytyy siis katsastella mikä meidän tilanne on ja sen mukaan valita sitten luokka. Se hyvä puoli tosiaan on, että nämä on meillä kotona eli tavallaan huono suoritus ei ole keneltäkään muultakaan pois. Välillä tuntuu epäreilulta epäonnistua kisoissa, joihin olisi lähtijöitä meillä jonossa vaikka kuinka paljon.. No sellaista se on ratsastuskoulussa, hienoa silti että meistä moni pääsee tänäkin vuonna ulkopuolisiinkin kisoihin! Ja kaikilla on mahdollisuus osallistua tietysti kisoihin meillä "kotona"!


She's the best <3

No siinä olikin sitten kuulumisia ja suunnitelmia kerrakseen taas..! Mutta nyt kun tulee tälläinen aika "hyperaktiivinen" kuukausi, niin varmasti myös postattavaa on enemmän. Tavallisista Pumpulimenoista ja maastoköpöttelyistä on musta vähän turha tulla mitään tänne raapustamaan, eikä hyppykerroilta oo yleensä paljon mitään materiaalia. Ne, joita meidän ns "päivittäiset" kuulumiset kiinnostaa enemmän, voivat seurata niitä mun ja pikkusiskoni yhteiseltä Instagram tililtä! Sinne päivittelemme vähän vähemmänkin tärkeitä heppa-kuulumisia, klikkaa tästä !

Toivotaan että kaikki menee hyvin ja päästään kartuttamaan taas vähän kisoja ympäri meidän pikku kylää !










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti