keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

kolmen päivän koulukurssi

Noniin, niinkun viime postauksessa kerroinkin, olin viimeviikolla kolmen päivän koulukurssilla. Kurssin piti Rosali Kivitie, mutta hän tuli valmentamaan ihan meijän kotitallille joten mitään sen ihmeellisempää ei meijän kannalta ollut. Tottakai pienen tvistin mulle toi kuitenkin sekä lajin, että ratsun vaihto. Kuitenkaan kumpikaan ei jännittänyt sen enempää. Ehkä esteratsastajan on kuitenkin rennompi siirtyä äkkiseltään ratsastamaan muutaman päivän ajaksi koulua, kuin toisinpäin. Varsinkin jos tämä on tehtävä jollain muulla kuin sillä tutulla ja turvallisella hevosella.

Day1
Ensimmäinen päivä oli juuri sellainen kun ensimmäisen päivän voi vaan kuvitella olevankin. Ilma tolloin keskiviikkona oli suhtkoht hyvä, joten se oli ainoa päivä kun päästiin menemään kentällä. Pääsin myös ensimmäisen kerran ratsastamaan NoShout-järjestelmän korvanapin avulla. Todella kiva varsinkin tuulisella säällä, kun voi 100%:sti keskittyä tekemiseen, ilman ongelmaa ohjeiden kuulemisesta. (Vaikka yleensä ongelma onkin niiden ymmärtämisessä)
Mulla oli takaraivossa jo valmiiks joku tyhmä ajatus siitä, että munmielestä Pommac toimii ainakin mulla paremmin aina maneesissa, ja pakko sanoa että nää kolme päivää myös todisti sen :D Liekö sitten vaan mun oman ajatuksen tulosta vai onko tässä jotain perääkin, mutta ensimmäinen päivä oli meillä huonoin. Työskenneltiin paljon ympyrällä ja tehtiin temponvaihteluita ravissa. Poni jäi vähän hitaaks pohkeelle ja mulla oli muutenkin vaikeuksia sen sytyttämisen kanssa. Pommac on poni, joka vaatii ihan kunnollisen sytyttämisen ns. räjähtämispisteeseen jotta se alkaa näyttää parastaan. Vaikenta sen kanssa onkin saada se pysymään juuri siinä "räjähtämispisteessä" kuitenkaan ilman sitä räjähdystä :D Tässä virittelyssä en ensimmäisenä päivänä onnistunut ollenkaan, tuntuu että olisin tarvinnut heti alkuu säpäkät laukkatehtävät käyntityöskentelyn sijaan. Selkään poni tuntui kuitenkin ihan hyvältä. Oikeastaan todellisuus iski vasten kasvoja vasta kuvat nähdessäni -On se tosiaan paremminkin joskus mennyt :D





Day2
Kakkospäivä ratsastettiin maneesissa. Tehtiin jälleen paljon töitä ympyröillä, tavallisten taivutusten lisäksi tehtiin vastataivutuksia sekä taivutettiin ympyrällä myös liiotellen, ulkopuolelta reilusti myödäten. Pommac oli jo parempi ratsastaa, taivutusten avulla se alkoi aika-ajoin rentoutumaankin vähäsen. Laukkaa tehtiin myös ympyröillä. Niissä Pommac toimi myös kivasti. Jäi vähän tunne, että laukkojen jälkeen olisi tullut vielä parempiakin pätkiä, mutta aika loppui kesken. 






Day3
Kolmas päivä oli ehdottomasti meiltä onnistunein! Sekä hevosen, ratsastajan -että tehtävien osalta. Aloitettiin tekemällä väistöjä ja avotaivutusta. Ennenkin oon todennut, että niiden avulla Pommac alkaa toimia aika nopeesti kivasti. Käyntitehtävien avulla se tosiaan on vaikea sytyttää, mutta väistöissä on kuitenkin sen verran tekemistä ja ns. säpäkkyyttä että ne toimii! Tän jälkeen tehtiin keskihalkasijalta väistöä "portaittain", eli ratsastettiin suoraan muutaman kerran väistön aikana. Tääkin tehtävä toimi hyvin, koska ponin innostuessa se lähti ennakoimaan ja perä lähti helposti edelle väistössä. Lopulta saatiin siinä myös hyviä pätkiä. Laukkaakin päästin nyt tekemään meille sopivammilla tehtävillä, laukattiin kokonainen ympyrä, jonka jälkeen lähdettiin venyttämään askelta pitkällesivulle. Pitkänsivun lopussa taas koottiin laukka -ratsastettiin kulman läpi ja siirryttiin sitten raviin. Tällaisilla tehtävillä Pommac lähtee toimimaan parhaiten. Myös ravit oli laukkojen jälkeen taas paremmat.


Ravilyhennysten kanssa oli aluksi vähän ongelmia, Pommac
on yllättävän kova suusta liikkuessaan :D








Kaikenkaikkiaan kiva ja onnistunut kurssi, vaikka olisi pitänyt kyllä saada itsestä enemmän irti jo alusta asti. Onneksi kuitenkin parani viimeiseen päivään mennessä! Pakko kuitenkin myöntää, etten meinaa housuissani pysyä kun pääsen torstaina vihdoin takas Pumpulin selkään  ja hyppäämään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti